Who Is Professor BSS

My photo
Professor BSS is the Author of The KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati Blog. (RBSS). The contents of this Blog was written and emphasize on and as The Alternative & Additional Information Provider for knowing the secret of our soul and Professor BSS is the The Brainstormer. Unveiling the Truth about RBSS knowledge from the different kind of perspective. And helping you in understanding the secrets of the creation of Human Beings from different views. The RBSS's Blog was formerly published in the Yahoo 360 since 16th December 2007, and drawn more than 68,000 viewers till end of May 2009. Due to Yahoo 360 are no longer in service after 13th July 2009, the RBSS Blog's needs to be transfer to other Blog server. Now..RBSS Blog is in Blogger's Blog...Professor BSS wish all of you a pleasant reading and pray for all of you a very good luck in finding the truth!!!...... The RBSS BLOG was transferred from Yahoo 360 on the 31st May 2009.

Stats Counter started on 6th June 2009


View My Stats

Thursday, June 4, 2009

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #150

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #150

THE Q&A #6 - FROM PUTING BELIONG #2

Saya sengaja menyiarkan Instance Messages dari PUTING BELIONG ini kerana beliau telah menyuarakan suatu pendapat yang sangat baik dan bernas bagi di pelajari oleh semua pembaca, walaupun saya tidak mengenali siapa sebenar PUTING BELIONG ini tetapi daripada apa yang telah di ketengahkan oleh beliau, dapat di fahami bahawa beliau juga telah dapat memahami dengan yakin dan tepat kehendak dan Intipati KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati ini...Terima kaseh saya kepada PTUING BELIONG atas sumbangan anda yang berharga ini!...

Dan di bawah ini adalah extract daripada Instance Messages beliau:-

puting beliong has sent you a message

· puting beliong

· Offline IM

· putin liong, 49 / Mspore, Singapore

Sent To: Professor BSS

RE: RBSS-Kemana arah tuju?.

ASSALAMMUALAIKUM PROF.

ALHAMDULLILLAH SHUKOR KEHADRAT ILLAHI.

DENGAN ADANYA BLOG RBSS KELOLAAN PROF BANYAKLAH PENGAMAL-PENGAMAL ILMU TIDAK KIRA APA JENISNYA DAPAT MELUANGKAN MASA UNTOK MEMBERI PENDAPAT DAN COMMENT MASING MASING. SAYA CUKUP BERBESAR HATI DENGAN PERKEMBANGAN YANG CUKUP SIHAT INI.

SEBAGAI SAORANG PENGAMAL RBSS, SAYA RASA DUKACITA DENGAN POLAN ABDULLAH YANG TAMPA MENGETAHUI DENGAN SEDALAMNYA AMALAN RBSS TELAH MEMBERI SOALAN YANG TIDAK ADA ASASNYA. KETAHUILAH RBSS BUKANLAH AGAMA DAN PENGAMALNYA TIDAK SEHARUSNYA PERLU BERAGAMA ISLAM.

SAYA SHORKAN SESIAPA YANG INGIN BERTANYAKAN SOALAN DAN COMMENT HARUSLAH FAHAM BAHAWASANYA RBSS TIDAK TERTAKLOK KEPADA SESUATU. RBSS BERDIRI SENDIRI. IA TIDAK MEMERLUKAN SESUATU SEPERTI JIN,MALAIKAT,MAMBANG2, ORANG2 HALUS DAN SEBAGAINYA.TETAPI PENGAMAL2 RBSS RAMAI YANG SUKA MENGAITKAN DIRI MEREKA DENGAN JENIS2 INI.

OLEH YANG DEMIKIAN, PANDANGAN MATA MASHARAKAT MENAROHKAN AMALAN RBSS INI SEBAGAI AMALAN YANG BERDAMPING DENGAN MAHLOK HALUS. SAYA TIDAK MENYALAHKAN PANDANGAN MEREKA, INI SEMUA SILAP DARI PIHAK ATASAN YANG KURANG MEMBERI BIMBINGAN DAN TUJOK AJAR. APA YANG SAYA KETAHUI APABILA SESAORANG MURID HENDAK MENGISI, APA YANG DI JELASKAN IALAH AMALAN INI ADALAH AMALAN YANG MENGHINDARKAN DIRI KITA DARI DENGKI DAN KIANAT. WALHAL IA LEBEH DARI ITU. DAN APA YANG SAYA LIHAT MEREKA INI LEBIH KEPADA MEMPERTAHANKAN DIRI. DAN OLEH YANG DEMIKIAN RAMAILAH TERJERUMUS KEPADA SIAPA YANG LEBEH HANDAL.

TAHUKAH MEREKA AMALAN RBSS INI SEBENAR PENYEJOK JIWA. MEREKA YANG MENGAMAL RBSS DENGAN PENOH TEKUN DAN SABAR PASTI MEMPUNYAI SIHAT TAWADOK, PENDIAM, PENYABAR, REDOH, IKLAS, PEMURAH DAN SIFAT2 YANG DISUKAI OLEH YANG MAHA KUASA. KITA HARUS MELIHAT DIRI KITA SAMA ADA KITA MEMPUNYAI SIFAT SEDEMIKIAN. KALAU ADA ALHAMDULLILAH,KALAU BELUM BERMAKNA KITA MASEH JAUH KETINGGALAN DI BELAKANG.

DAN SAYA HARAP MURID2 JENIS INI TIDAK TERUS TENGELAM DI TELAN OMBAK.APA YANG SAYA DAPAT MELIHAT RAMAI MURID2 RBSS TERPESUNG DARI ASAL TUJUAN SEBENAR.......................SAYA BERANI MENGATAKAN DISINI DALAM SEMINGGU 10-20 ORANG YANG MENGISI RBSS,TETAPI HANYA 2-3 ORANG SAHAJA YANG DI-DALAM LANDASAN YANG BETUL.YANG SELEBEHNYA AKAN TERJERUMUS KEPADA KEGIATAN MEMPERTAHANKAN DIRI.

SAYA BERHARAP SANGAT BLOG RBSS INI TERUS HIDUP UNTOK MEMBANTU AHLI2 YANG BENAR2 MEMERLUKAN INFORMASI BERKENAAN RBSS INI SEJAJAR DENGAN APA YANG BERLAKU , SAYA HARAP PROF DAPATLAH KIRANYA MENYAJIKAN BAHAN2 YANG LEBEH BERMUTU DAN BERMENFAAT KEPADA AHLI2 YANG DAHAGAKAN APA2 YANG ADA DI DALAM RBSS KEPADA AHLI2 RBSS TIDAK KIRA DIMANA MEREKA BERADA, KETAHUILAH AMALAN RBSS INI ADALAH AMALAN DUNIA AKHIRAT. BAWALAH IA DENGAN SEBAIK2NYA, SAYA PASTI KAMU AKAN MENDAPAT KEBENARANNYA.LAAHAULAAWALLAAQUWAATA ILLAH BILLAILLAA....SEKIAN WASALLAM

KOMEN PROFESSOR BSS

Segalanya telah tertulis di dalam ungkapan kata-kata oleh PUTING BELIONG, dan terpulanglah kepada semua pembaca untuk menilainya sendiri....melalui Blog RBSS ini juga telah termuat pelbagai cabang ilmu pengetahuan untuk di pelajari dan dengan penelitian di dalam pembacaan dengan di sertakan dengan pemahaman yang menyeluruh sahaja yang akan dapat merungkai apa sahaja yang di maksudkan!.....

Wassallam!

Professor BSS (professor_bss@yahoo.com)
Thursday April 24, 2008 - 10:53pm (PDT)

No comments: