Who Is Professor BSS

My photo
Professor BSS is the Author of The KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati Blog. (RBSS). The contents of this Blog was written and emphasize on and as The Alternative & Additional Information Provider for knowing the secret of our soul and Professor BSS is the The Brainstormer. Unveiling the Truth about RBSS knowledge from the different kind of perspective. And helping you in understanding the secrets of the creation of Human Beings from different views. The RBSS's Blog was formerly published in the Yahoo 360 since 16th December 2007, and drawn more than 68,000 viewers till end of May 2009. Due to Yahoo 360 are no longer in service after 13th July 2009, the RBSS Blog's needs to be transfer to other Blog server. Now..RBSS Blog is in Blogger's Blog...Professor BSS wish all of you a pleasant reading and pray for all of you a very good luck in finding the truth!!!...... The RBSS BLOG was transferred from Yahoo 360 on the 31st May 2009.

Stats Counter started on 6th June 2009


View My Stats

Thursday, June 4, 2009

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #176

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #176

THE ART OF...#20 - MENCARI TUHAN - BHGN 6 (TERAKHIR)

PERSOALAN

SETELAH KITA MENGETAHUI SIAPA DIRI DAN KEJADIAN ROH DAN JASAD YANG KITA MILIKI INI:-

· Adakah cara MENINGGALKAN keilmuan KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati ini suatu LANGKAH BIJAK yang boleh di lakukan???

· Adakah dengan berbalik kepada mengamalkan amalan-amalan di Masjid-Masjid dan hanya BerSholat cukup atau memadai sebagai MEYAKINI bahawasanya TUHAN itu yang MENGURNIAKAN KECAHAYAAN CAHAYA BUDI kepada setiap manusia???

Cuba anda fikirkan sendiri langkah tersebut dengan sewajarnya, wajibkah kita mengambil TINDAKAN sedemikian???, atau TEPATKAH keputusan yang di ambil itu???....

SEDANGKAN melalui Keilmuan KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati yang DI KURNIAKAN oleh ALLAH SWT kepada setiap MAHLUK MANUSIA, dan DI ISTIMEWAKAN orang-orang yang MEMILIKI KECAHAYAAN tersebut daripada yang lain, serta dengan KECAHAYAAN tersebut kita telah MELANGKAU KE SUATU ERA yang lebih JAUH DAN CANGGIH serta TELAH DEKAT KEPADA TUHAN YANG DI CARI-CARI....Adakah kita harus BERPATAH BALIK dan mengikuti JALAN yang di sediakan untuk kategori Mahluk Manusia yang bukan tergolong sebagai PILIHAN atau ISTIMEWA???..........Anda cari jawapan itu sendiri!!!

APA YANG MEMBUAT KE-RBSS-AN ITU SANGAT ISTIMEWA???

1. KECAHAYAAN CAHAYA BUDI YANG DI KURNIAKAN OLEHNYA

2. KECAHAYAAN YANG MELIPUTI ROH MANUSIA

3. KECAHAYAAN TERSEBUT JUGA BERASAL DARI SEBAHAGIAN DARI DIRINYA

4. KECAHAYAAN YANG DI GUNAKAN DI DUNIA DAN DI HARI AKHIRAT

5. KECAHAYAAN YANG MELIPUTI 7 PETALA BUMI DAN 7 PETALA LANGIT

6. TIDAK ADA LAIN MAHLUK YANG MENDAPAT KECAHAYAAN TERSEBUT

7. TIDAK ADA LAIN MAHLUK YANG MEMILIKI 50 JURUSAN YANG TERSANGAT ISTIMEWA ITU

8. TINDAKKAN DARI 50 JURUSAN YANG TIDAK DI BATASKAN KEGUNAANNYA

9. TINDAKKAN DARI 50 JURUSAN YANG TIDAK TERTAKLUK KEPADA SEBARANG HUKUM-HAKAM

10. TINDAKKAN DARI 50 JURUSAN YANG MENDAPAT KEIZINAN LEBIH CEPAT DARI PUTARAN MASA SESAAT

11. 50 JURUSAN YANG BERANIKA TUJUAN DAN MATLAMAT SAMAADA YANG BURUK ATAU YANG BAIK

12. DAN ADA PELBAGAI LAGI KEISTIMEWAAN YANG DI LUAR JANGKAUAN PEMIKIRAN MANUSIA

Adakah perkara-perkara yang di sebutkan di atas maseh belum mencukupi untuk membawa ROH kita ini KEMBALI KEPADA TUHANNYA YANG PALING KEKAL????...

Ini BUKAN BERMAKNA kita tidak payah lagi untuk beramal ibadah seperti yang di tuntut oleh SYARAK.

Yang di perkatakan kini ialah, diri seorang MANUSIA yang telah MEMILIKI ISLAM dan DI KURNIAKAN dengan KECAHAYAAN CAHAYA BUDI!!!!

Di mana diri MANUSIA tersebut adalah TERTAKLUK kepada APA JUGA HUKUM YANG WUJUD DI DALAM ISLAM BERLANDASKAN SYARAK dan juga TERTAKLUK kepada SEGALA INTIPATI DAN PRINSIP YANG WUJUD DI DALAM KERAHSIAAN RAHSIA BUDI SUCI SEJATI!!!....Itulah HUJAHnya di sini.

KEPENTINGAN

KEPENTINGAN nya di sini ialah, BAGAIMANA sebagai seorang manusia yang ada KEDUA-DUA ISLAM DAN RBSS itu, menjalankan segala KEWAJIBANnya berpandukan kepada DUA JENIS KEILMUAN yang di perturunkan oleh ALLAH SWT dalam satu masa yang sama???

Inilah yang sering di tekankan oleh Professor BSS bahawa PENG-ADAPTASIAN dan PENG-APLIKASIAN kedua-duanya HARUS DI JALANKAN SERENTAK TETAPI TIDAK MENGGANGGU DI ANTARA SATU DENGAN YANG LAIN!!!

Di mana PENG-APLIKASIAN ISLAM AKAN MEMBENTUK KE-PAHALAAN yang menjadi TERAS untuk melewati JEMBATAN SIRATAL MUSTAQIM, manakala PENG-APLIKASIAN KECAHAYAAN CAHAYA BUDI itu pula AKAN MEMBENTUK MEDAN KECAHAYAAN yang akan melindungi segala KELAKUAN DAN PERBUATAAN untuk MEMBINA KE-PAHALAAN yang di wajibkan kepada UMAT MANUSIA YANG BERGELAR ISLAM!!!...

Oleh yang demikian, ROH MANUSIA itu akan TERPELIHARA daripada segala HASAD DENGKI yang di wujudkan oleh MAHLUK IBLIS yang bercita-cita untuk membawa seramai yang boleh, ANAK CUCU ADAM KE DALAM NERAKA JAHANAM BERSAMANYA KELAK!!!


DI MANA KESIMPULAN YANG HAKIKI ADALAH:-

· TUHAN amat mengasihi ROH MANUSIA melebihi mahluk yang lainnya

· TUHAN sentiasa melindungi ROH MANUSIA dengan mengurniakan KECAHAYAANNYA

· TUHAN sentiasa berada DEKAT dengan ROH MANUSIA kerana itulah CIPTAAN KESAYANGANNYA

· TUHAN tidak meminta ROH MANUSIA untuk MENCARINYA tetapi INGIN ROH MANUSIA MENGASIHINYA SEPERTIMANA TUHAN MENGASIHI MAHLUK MANUSIANYA

LAA ILLAHAILLALLAH - TIADA TUHAN SELAIN ALLAH

DARIPADA NYA KITA DATANG DAN KEPADA NYA KITA KEMBALI

Itulah KALIMAT yang MEWUJUDKAN SEGALANYA DAN TUHAN ITULAH YANG KITA CARI...

Semoga anda sekelian akan mendapat sedikit sebanyak maklumat-maklumat mengenai segmen MENCARI TUHAN dari Post #170 sehingga kepada Post #176, di mana PENCARIAN MENCARI TUHAN ini harus di mulakan sebaik sahaja memiliki KERAHSIAAN RAHSIA BUDI SUCI SEJATI...

Wassallam!

Professor BSS (professor_bss@yahoo.com)

Sunday June 8, 2008 - 01:09pm (PDT)

No comments: