Who Is Professor BSS

My photo
Professor BSS is the Author of The KeRahsiaan Rahsia Budi Suci Sejati Blog. (RBSS). The contents of this Blog was written and emphasize on and as The Alternative & Additional Information Provider for knowing the secret of our soul and Professor BSS is the The Brainstormer. Unveiling the Truth about RBSS knowledge from the different kind of perspective. And helping you in understanding the secrets of the creation of Human Beings from different views. The RBSS's Blog was formerly published in the Yahoo 360 since 16th December 2007, and drawn more than 68,000 viewers till end of May 2009. Due to Yahoo 360 are no longer in service after 13th July 2009, the RBSS Blog's needs to be transfer to other Blog server. Now..RBSS Blog is in Blogger's Blog...Professor BSS wish all of you a pleasant reading and pray for all of you a very good luck in finding the truth!!!...... The RBSS BLOG was transferred from Yahoo 360 on the 31st May 2009.

Stats Counter started on 6th June 2009


View My Stats

Thursday, June 4, 2009

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #196

RAHSIA BUDI SUCI SEJATI - Post #196

THE SECRET OF...#1 - KESAN BERJURUS

Saya belum ingin untuk melanjutkan penerangan mengenai kesan-kesan BERJURUS yang berkenaan dengan TINDAKKAN JURUSAN...tetapi apa yang ingin saya rungkaikan pada segmen yang baharu di bahagian PERTAMA ini ialah KESAN BERJURUS yang berkenaan dengan Cosmetic Apprearances ( seriwajah )

Orang-Orang yang berjaya mengetahui dan memiliki KERAHSIAAN RAHSIA BUDI SUCI SEJATI ini dari USIA YANG AWAL, akan secara jangka panjangnya mendapat satu KEISTIMEWAAN secara SEMULA JADI iaitu AWET MUDA!!!...

KENAPA

Pertama;

Ini di sebabkan oleh PENJANAAN KECAHAYAAN yang sering di lakukan melalui PROSES BERJURUS dari Usia Awal sehingga proses PENUAAN TERHADAP SEL-SEL KULIT TUBUH menjadi lambat dari proses kebiasaannya...

Oleh kerana sel-sel penuaan yang sering melanda pada kulit tubuh yang bermula seawal usia 20an tahun dengan tidak langsung di sekat oleh KECAHAYAAN yang di cipta melalui proses BERJURUS, maka orang-orang yang berada di dalam golongan ini akan kelihatan lebih mudadari usianya yang sebenar!!!

Ini bermakna, pada diri mereka akan tidak kelihatan kedutan-kedutan pada bahagian muka, leher, tangan, badan dan kaki secara nyata walaupun usia mereka telah melewati 40an tahun keatas...dan ada yang telah melebihi usia 60an tahun pun maseh kelihatan Awet Muda...

Fenomena ini di sebabkan oleh:-

1. Ketekunan BERJURUS yang berjadual dari usia muda

2. Keikhlasan melakukan Latihan Berjurus tanpa rasa malas dan jemu

3. Kesabaran mengikuti jadual untuk Latihan Berjurus

Dan dari sudut Scientific pun menunjukkan bahawa dengan melakukan banyak senaman-senaman secara fizikal, akan mengaktifkan tubuh badan secara keseluruhan, dan melalui senaman-senaman tersebut setiap kelenjar di sendi-sendi tubuh badan akan terus menerus mengeluarkan bahan-bahan anti penuaan beserta proses perpeluhan tubuh bagi mengeluarkan toksik-toksik yang tidak di perlukan lagi dari dalam badan, juga mengawal penyimpanan lemak yang berlebihan!!!...

Tetapi melalui kaji-selidik yang di jalankan secara rambang, HANYA PADA BAHAGIAN RAMBUT sahaja yang tidak dapat di kekalkan iaitu UBAN!!!...ini di sebabkan oleh lumrah manusia yang semakin berumur, mereka akan semakin banyak menggunakan DAYA FIKIR daripada menggunakan kekuatan fizikal!..dan kebanyakan kes, rambut mereka AKAN BERUBAN....Banyak atau sedikit akan bergantung pada diri seseorang itu pula.

Kedua;

Melalui KECAHAYAAN yang di bina melalui Proses Berjurus itu juga, akan melindungi TUBUH atau JAZAD dari KEHANCURAN SEMULA JADI iaitu PROSES PENUAAN!!!

Di mana setiap inchi Tubuh Badan kita akan di liputi oleh KECAHAYAAN CAHAYA BUDI yang mengandungi pelbagai FUNGSI dan FADHILAT yang tersembunyi, dan yang paling ketara pada golongan ini ialah WAJAH mereka akan "Bercahaya serta Berseri" jika di lihat oleh orang-orang sekeliling.

Ketiga;

Orang-Orang yang memiliki KERAHSIAAN ini dari usia yang awal dan sering mengamalkannya sepanjang hidup mereka, AKAN TERHINDAR DARI PENYAKIT YANG BERAT-BERAT atau AKAN JARANG JATUH SAKIT, terkecuali bagi kes-kes yang tertentu seperti penyakit-penyakit KETURUNAN atau yang berdangkutan dengan kekurangan zat-zat makanan!!!

TETAPI jika mereka seawal usia yang muda mengamalkan KEILMUAN RBSS ini SECARA 100%, menurut kajian yang di jalankan...mereka dalam golongan ini AKAN SUKAR JATUH SAKIT ATAU TIDAK PERNAH SAKIT TERUK!!!

TERKECUALI

Bagi yang berjaya memiliki KERAHSIAAN RBSS ini dari Usia Muda TETAPI tidak mengamalkannya secara berterusan dan MALAS untuk BERJURUS, segala KEISTIMEWAAN seperti yang di jelaskan di atas TIDAK BERLAKU PADA DIRI MEREKA!!!

Ini jelas menunjukkan bahawa PENGAMALAN mereka terhadap KEILMUAN RBSS ini amat KURANG sehingga tidak mendapat KEISTIMEWAAN seperti di atas.

Melalui lain sudut pula, orang-orang yang sebegini telah menggambarkan TAHAP KEYAKINAN mereka terhadap KEILMUAN RBSS ini AMAT TIPIS, dan mereka HANYA LAMA atas dasar TARIKH MASUK dan BUKAN atas dasar TELAH BER-AMAL LAMA!!!...

CONTOH PALING NYATA

Untuk melihat contoh paling nyata seperti yang saya terangkan, anda perhatikan Guru-Guru anda yang sediaada (Yang 3M), cuba buat perkiraan usia mereka dengan tahap kesihatan tubuh badan yang mereka miliki...kerana mereka (Yang 3M) ini mendapat KEILMUAN RBSS ini seawal dari usia 8 Tahun hinggalah sekarang!!!

Itu semua bukan kerana mengamalkan memakan jamu-jamu Awet Muda atau pun kerana memakai susuk-susuk untuk Awet Muda...kesemuanya adalah kerana FADHILAT yang tersembunyi dari KESAN BERJURUS!!!

Professor BSS (professor_bss@yahoo.com)

Tuesday July 22, 2008 - 11:35am (PDT)


No comments: